رفرکتومتر چیست :
دستگاهی است که کاربردهای آن در صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی برای تعیین نوع ماده وغلظت وبریکس میباشد این دستگاه قابلیت اندازه گیری ضریب شکست نور و نیز پارامتر " بریکس " را برای یک محلول دارا میباشد. بیشترین استفاده در کارخانههای قند برای تعیین بریکس محلول قند میباشد. اساس کار شکست سنج در تابش نور به شرط تکفام بودن آن و هدایت آن به سمت محلول مورد نظر و عبور آن میباشد که چون این دو محیط با هم تفاوت دارند، نور شکسته شده و با ضریب شکست محدود قابل دریافت است. میزان شکست نور مانند اثر انگشت برای محلولهای با غلظت یکسان و در دما فشار برابر منحصربهفرد میباشد.
اولین بار ارنست کارل آبه از مهندسان کارخانه کارل زایس آلمان این دستگاه رادر اواخر دهه ۱۸۰۰ میلادی طراحی کرد. در حال حاضر 5 نوع شکست سنج موجود میباشد:
• رفرکتومتر چشمی یا آناوگ
• رفرکتومتر AB یا رومیزی
• رفرکتومتر دیجیتال
• رفرکتومتر خطی
• رفرکتومتر دیجیتال
رفرکتومترهای چشمی به رنج های زیر دسته بندی می شوند :
1- رفرکتومتر 0-32
2- رفرکتومتر 0-50
3- رفرکتومتر 58-92 عسل یا نبات
4- رفرکتومتر 0-90
5- رفرکتومتر 0-80
6- رفرتومتر شوری
7- رفرکتومتر آب باتری
8- رفرکتومتر رومیزی
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 5]